Opleiding ploegleider BHV

Tijdens kerkdiensten zijn altijd BHV’ers aanwezig. De aansturing van de BHV’ers gaat dikwijls via de koster van de kerk, die zichzelf hoofd-BHV noemt. Maar de werkzaamheden zijn voornamelijk operationeel en die komen overeen met het takenpakket van een ploegleider-BHV (en niet met de functie van hoofd-BHV). Ook bestaan binnen kerken functies als hoofd-EHBO of coördinator-EHBO, ook zij sturen BHV’ers aan.
Om hen goed toe te rusten voor die functie, biedt Kerkveiligheid een speciale maatwerkopleiding aan: ploegleider BHV voor kerken.

Tijdens de opleiding leren deelnemers hoe zij operationeel leiding kunnen geven aan BHV’ers, een verkenning en ontruiming kunnen leiden, protocollen kunnen uitvoeren en effectief kunnen communiceren. Voor de functie van ploegleider is het belangrijk dat je situaties snel kan overzien, dat leiding nemen en geven bij je past en dat je stressbestendig bent.

Deze maaktwerkopleiding is volledig toegespitst op de aansturing van BHV’ers in kerken. De opleiding bestaat uit deze delen:

  • Een ELO (e-learning)
  • Voorbereidende opdrachten
  • Praktische training met diverse scenario’s

Opleiding in het kort
Naam opleiding: Ploegleider BHV (maatwerk voor kerken)
Duur opleiding: 2 dagdelen
Doelgroep: allen die EHBO’ers en BHV’ers operationeel aansturen in kerken
E-learning: ja
Voorwerkopdracht: ja
Lesboek: ja
Lunch: inclusief
Certificaat: deelnamebewijs
Kosten: € 330,- (incl. BTW) – bij meerdere aanmeldingen per kerk wordt 5% korting gegeven op de totaalprijs

Data:
Zaterdag 18 januari 2025 – Nunspeet

Aanmelden voor deze opleiding? Neem contact met ons op. Het is ook mogelijk om deze opleiding in andere plaatsen te geven, informeer naar de mogelijkheden.

Schuiven naar boven